• Β.Γεωργίου 1 (Δημαρχείο, 4ος όροφος)
  • +(30) 6977462806
  • 2313 317 799
  • [email protected]

Αρθρογραφία

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου διεξάγονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές που θα αναδείξουν τους νέους περιφερειάρχες και δημάρχους, αλλά και τα περιφερειακά, δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια σε όλη την Ελλάδα. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι το κύτταρο της δημοκρατίας, αλλά δυστυχώς μόνο ως τέτοια δεν αντιμετωπίζεται.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν χαρακτηρίσει την υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, στον τρόπο διαχείρισης των θεμάτων που αφορούσαν τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας ένα νέο μνημόνιο, ως ένα ολέθριο λάθος που θα βάρυνε στη συνέχεια την ιστορία της ελληνικής Αριστεράς.

Το να αναπτύξει μία ανθρωπιστική πρωτοβουλία η πατρίδα μας στη Λιβύη είναι κάτι απολύτως κατανοητό και αποδεκτό, παρά το ότι αντίστοιχη συμφορά έχουμε υποστεί κι εμείς που μάλιστα αποτιμάται όχι μόνο σε νεκρούς και τεράστιες καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες, αλλά και με μακροχρόνιες επιπτώσεις οικονομικές και κοινωνικές.

Σίγουρα δεν είναι ώρα για φτηνή αντιπολίτευση. Η πατρίδα θρηνεί νεκρούς και μία κατεστραμμένη τοπική οικονομία που θα επηρεάσει δραματικά τη ζωή όλης της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταστράφηκαν, εξαφανίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά το ζωικό κεφάλαιο της Θεσσαλίας και το έδαφος πιθανότατα θα είναι ακατάλληλο προς καλλιέργεια για πολύ καιρό.

Ποιος θυμάται τα Σεπτεμβριανά; Ποιος γνωρίζει για τα Σεπτεμβριανά;

Ο αφανισμός της ακμάζουσας ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, τον Σεπτέμβριο του 1955, και στη συνέχεια των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου, είναι ενταγμένος στο ευρύτερο πλαίσιο της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Ανατολής, που δεν σταμάτησε ποτέ και που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, με την προσπάθεια του ολοκληρωτικού αφανισμού των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων γηγενών ελληνικών πληθυσμών, σε όλη

...

Οι φωτιές στη Θράκη είναι πολεμική ενέργεια. Αν δεν το δούμε έτσι, δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπιστεί το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις. Και δεν μιλάμε απλώς για την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς και των επιπτώσεών της στο οικονομικό και περιβαλλοντικό κεφάλαιο της περιοχής, αλλά για την αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς στη συγκεκριμένη περιοχή. Όπως φυσικά και στα νησιά μας.

  • Όσοι νομίζουν ότι υπάρχει περιθώριο συνεννόησης με την Αλβανία στο θέμα τής δίωξης
    κατά τού εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας, Διονυσίου Φρέντυ Μπελέρη, προφανώς αγνοούν
    η παραβλέπουν μία σκληρή πραγματικότητα: Το αλβανικό καθεστώς απέχει πολύ από το να
    χαρακτηριστεί ως δημοκρατικό.

Πριν από μερικούς μήνες, με αφορμή την φρικτή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης μετονομάστηκε η οδός που συνέβη αυτό, και πλέον φέρει το όνομά του. Είχε προηγηθεί συμβολική δενδροφύτευση στα όρια Τούμπας – Χαριλάου, τριών δένδρων ηλικίας ίδιας με αυτήν τριών θυμάτων οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη (ενός Κυπρίου, ενός Βουλγάρου και του Άλκη). Εκδόθηκαν ψηφίσματα και ανακοινώσεις που καταδίκασαν το γεγονός, αλλά και ευχολόγια για την καταπολέμηση

...

«Τί θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους τού
Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός
άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον
κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις κι ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και
σωπαίνει!».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Λάζαρος Κυρίζογλου, δήλωσε πρόσφατα τα εξής αναφορικά με το θέμα των δασικών πυρκαγιών: «Οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι να καθαρίζουν τα εντός σχεδίου οικόπεδα και τα οικόπεδα εντός των Δήμων.

49 χρόνια συμπληρώθηκαν από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν εκδοθεί επανειλημμένως ψηφίσματα καταδίκης της εισβολής από τον ΟΗΕ και από άλλους Οργανισμούς αλλά και κυβερνήσεις.

Μέχρι πρόσφατα, η όλη συζήτηση περί του λεγομένου «pride» είχε να κάνει με την επιχειρηματολογία των υποστηρικτών του ότι «προβάλλει διεθνώς την πόλη που το διοργανώνει», ότι «προσελκύει τουρισμό», ότι «τονώνει την τοπική αγορά» κ.λπ. Αυτά όλα, φυσικά, για να αμβλύνουν τις απολύτως δικαιολογημένες αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, αποκρύπτοντάς του όμως όλες τις διαστάσεις του θέματος.

Η καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στην πατρίδα μας, ήδη από το σχολικό έτος 2018 – 2019, ήταν κάτι που υποτίθεται πως θα αναβάθμιζε την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στο νηπιαγωγείο, ενώ θα διευκόλυνε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα που δεν θα μπορούσαν να στείλουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς, τους οποίους παράλληλα θα αποσυμφόριζε. Όλα λοιπόν φαίνονταν ιδανικά, αφού παράλληλα εισακουγόταν και ένα μακροχρόνιο αίτημα εκπαιδευτικών,

...

Περίσσεψε η πολιτική προεκλογική υποκρισία αναφορικά με το θέμα της Θράκης. Εντελώς «ξαφνικά» αποκαλύφθηκε ότι το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής εμπλέκεται στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας και διαμορφώνει τις πολιτικές εξελίξεις καθοδηγώντας την ψήφο των μουσουλμάνων της περιοχής! Αυτό, δηλαδή, που οι κάτοικοι της Θράκης μας «το έχουν τούμπανο», τα πολιτικά κόμματα το έκαναν «κρυφό καμάρι» (στην κυριολεξία)!

Ο Nίκος Δένδιας θεωρεί ότι η μόνη διαφορά μεταξύ Πρεσπών και Αιγαίου είναι πως έχουμε λίμνες και θάλασσα. Η παράμετρος της προδοσίας, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, βγαίνει από το κάδρο;

Η δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική ιδρύθηκε το 2001 από τον Γιάννη Κουριαννίδη. Σκοπός του ίδιου και των συνεργατών του ήταν να εκπροσωπηθούν οι πατριωτικές ιδέες και απόψεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αξιοπρέπεια και σωφροσύνη. Η Κίνηση διεκδίκησε αυτόνομα τον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2002 και το 2014 συγκεντρώνοντας αξιοπρεπή ποσοστά, ενώ το 2010 συνεργάστηκε με τον Στ. Παπαθεμελή και το 2006 με τον Γ. Καρατζαφέρη οπότε και εκπροσωπήθηκε επί διετία στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με τη θητεία του Γ. Κουριαννίδη ως δημ. συμβούλου.

© 2018 thess-el-poli.gr All Rights Reserved.