• Β.Γεωργίου 1 (Δημαρχείο, 4ος όροφος)
  • +(30) 6977462806
  • 2313 317 799
  • [email protected]

Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» πραγματοποίησε την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου εκδήλωση στην οποία ανακοινώθηκε η πρόθεσή της να διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Κουριαννίδη.

Ο κ. Κουριαννίδης θήτευσε στο παρελθόν ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, ενώ εκπροσωπήθηκαν με υψηλόβαθμα στελέχη τους τα πολιτικά κόμματα «Ελεύθερη Πατρίδα» (πρόεδρος Νικόλαος Βασιλειάδης, διά της υπευθύνου Γυναικών κας Αμπατζή), «Νέα Δεξιά» (πρόεδρος Φαήλος Κρανιδιώτης διά του αντιπροέδρου του κ. Παναγιώτη Δούμα), «Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση» (πρόεδρος Ελευθέριος Συναδινός διά του βουλευτή κ. Δημητρίου Κουκούτση), «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας» (πρόεδρος Νικόλαος Αλικάκος διά του αντιπροέδρου του κ. Αργύρη Σαρρήπαπα), που ευχήθηκαν στον κ. Κουριαννίδη καλή επιτυχία, ενώ ήδη η «Νέα Δεξιά» με ανακοίνωσή της δηλώνει πως στηρίζει την προσπάθεια της κίνησης. Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση οι κ.κ. Γαβριήλ Αβραμίδης (περιφερειακός σύμβουλος ΠΚΜ, πρώην βουλευτής), Δημήτριος Βάνης (πρώην περιφερειακός σύμβουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης ΠΚΜ), Ιωάννης Βαλερής (υποψήφιος δήμαρχος Βόλβης), Φιλόθεος Κεμεντσετζίδης (πρόεδρος ΣΦΕΒΑ), Ισαάκ Ζελιαλίδης (εκ μέρους της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα, διοργανώτριας συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία μας, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό), ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης και βουλευτής Ευγένιος Χαϊτίδης, ο πρώην Πρόεδρος εφετών Θεσσαλονίκης Λάζαρος Κοεμτζόπουλος, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές Σωκράτης Δεληβογιατζής, Αντώνιος Βαρδουλάκης και Κωνσταντίνος Νιχωρίτης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο πρώην υπουργός  Στέλιος Παπαθεμελής. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Μαρία Νικολαϊδου, ενώ για την παρουσία της Κίνησης και του κ. Κουριαννίδη στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Θεσσαλονίκης μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου Ηλείας, κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Κουριαννίδης τόνισε ότι «η καταξίωση του πολιτικού λόγου στην πατρίδα μας πρέπει να υπερβεί το επίπεδο της εκλογιμότητας και να εκπροσωπηθεί επιτέλους αξιοπρεπώς από πρόσωπα που διακρίθηκαν για την ανιδιοτέλεια και την μαχητικότητά τους σε κάθε τομέα του δημοσίου βίου. Ο χώρος της αυτοδιοίκησης ενδείκνυται για κάτι τέτοιο αφού κατά κανόνα γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας, ενώ είναι πολύ πιο εύκολο να παραμεριστούν μικροφιλοδοξίες και να ξεπεραστούν κομματικές σκοπιμότητες. Οι Θεσσαλονικείς δεν δικαιούνται άλλα χαμένα χρόνια. Η απαξίωση του θεσμού του δημάρχου μετά από χρόνια σήψης πρέπει να λάβει σύντομα ένα τέλος. Σε αυτές τις εκλογές! Η αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης και η προώθηση ενός στρεβλού αναπτυξιακού μοντέλου που προώθησε η σημερινή διοίκηση δεν αρμόζουν στην Ιστορία και τον χαρακτήρα αυτής της πόλης». Ο κ. Κουριαννίδης υποσχέθηκε ότι με την εμπιστοσύνη των κατοίκων της η Θεσσαλονίκη θα ανακτήσει το χαμένο της γόητρο και θα αναδείξει τον ελληνικό της χαρακτήρα, αυτόν που απώλεσε μέσα από οικονομικά σκάνδαλα και εθνομηδενιστικές πρακτικές. Οι θέσεις της Κίνησης, πριν την οριστική διατύπωσή τους, θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση μέσω της ιστοσελίδας της που ετοιμάζεται να λειτουργήσει σύντομα. Ως επίλογος στην εκδήλωση, σε μία συμβολική κίνηση, παρουσιάστηκαν οι πρώτοι 17 υποψήφιοι που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της Κίνησης, όσα και τα χρόνια της παρουσίας του κ. Κουριαννίδη και των συνεργατών του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, ο κ. Κουριαννίδης σε δήλωσή του κατήγγειλε την δημοτική αρχή και τον κ. Μπουτάρη, που «δεν δίστασε να στείλει τους δημοτικούς αστυνομικούς προκειμένου να γράψουν όλα τα οχήματα αυτών που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και που λόγω του σοβαρού προβλήματος στάθμευσης στην περιοχή ήταν για λίγη ώρα παράνομα σταθμευμένα. Είθισται βεβαίως, σε ανάλογες περιπτώσεις, να μην εξαντλείται η αυστηρότητα των αστυνομικών οργάνων, ειδικά σε περιπτώσεις που δεν προκαλείται σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Διανοήθηκε άραγε ποτέ κάποιος να κόψει κλήσεις έξω από γήπεδο την ώρα που διεξάγεται ποδοσφαιρικός αγώνας ή έξω από τον χώρο ενός φεστιβάλ πολιτικής νεολαίας; Προφανώς ο κ. Μπουτάρης πρωτοπορεί και σε αυτό!».

Η δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική ιδρύθηκε το 2001 από τον Γιάννη Κουριαννίδη. Σκοπός του ίδιου και των συνεργατών του ήταν να εκπροσωπηθούν οι πατριωτικές ιδέες και απόψεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αξιοπρέπεια και σωφροσύνη. Η Κίνηση διεκδίκησε αυτόνομα τον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2002 και το 2014 συγκεντρώνοντας αξιοπρεπή ποσοστά, ενώ το 2010 συνεργάστηκε με τον Στ. Παπαθεμελή και το 2006 με τον Γ. Καρατζαφέρη οπότε και εκπροσωπήθηκε επί διετία στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με τη θητεία του Γ. Κουριαννίδη ως δημ. συμβούλου.

© 2018 thess-el-poli.gr All Rights Reserved.