• Β.Γεωργίου 1 (Δημαρχείο, 4ος όροφος)
  • +(30) 6977462806
  • 2313 317 799
  • [email protected]

SYLLOGOS DIMITIKON YPALLILONΜε το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική κ. Γιάννης Κουριανίδης. Τον κ. Κουριαννίδη συνόδευε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Μελετιάδης
Ο Προέδρος κ. Κώστας Φούντας με τα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν τον κ. Κουριαννίδη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, καθώς και τις δυσλειτουργίες των δημοτικών υπηρεσιών όπως τις αντιλαμβάνονται οι ίδιοι που τις ζουν μέσα στο χώρο εργασίας τους.

Αναφέρθηκαν  στα  εργατικά ατυχήματα  που πολλές φορές οφείλονται στα ελλιπή μέτρα ασφάλειας και προστασίας. Την ίδια ώρα απαξιώνεται  με το νέο νομοθετικό πλαίσιο  το επίδομα  των βαρέων και ανθυγιεινών στους εργαζόμενους της καθαριότητας.

Ο  μέσος όρος ηλικίας  των δημοτικών υπαλλήλων είναι τα 50 έτη, καθώς δεν αντικαθιστούνται  όσοι συνταξιοδοτούνται. Πρόσληψη προσωπικού γίνεται μόνο στην καθαριότητα  και εκεί  με καθυστερήσεις. π.χ. δεν έχει προχωρήσει  ο διορισμός  των επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε πριν  ένα έτος περίπου. Παράλληλα οι  υπόλοιπες κενές θέσεις όπως είπε ο προέδρος  μπορούν  να καλυφθούν με μονιμοποίηση των συμβασιούχων  που εργάζονται επί πολλά έτη στο  αντικείμενο. Επεσήμανε  ότι  είναι απαραίτητη η επαναξιολόγηση των κριτηρίων βάσει των οποίων παίρνουν μόρια οι υποψήφιοι και προσλαμβάνονται. Διορίζονται  άνθρωποι  που για λόγους υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εργασία για την οποία προσλήφθηκαν.

Τα μέλη του ΔΣ μίλησαν για ορθολογικότερη  κατανομή του προσωπικού,αλλά και την εφαρμογή του ‘’Rotation’’ την εναλλαγή των εργαζομένων δηλαδή από πόστο σε πόστο ανάλογα με τα εργασιακά τους προσόντα, ώστε να γίνεται δικαιότερη η κατανομή του φόρτου εργασίας στο προσωπικό.

Επεσήμαναν την ανάγκη για  νομική κάλυψη από τον Δήμο  των υπαλλήλων σε  υπηρεσιακά ζητήματα, ανάλογα με το τι αφορούν ,τους λόγους και τις αιτίες. Τέθηκε επίσης θέμα καταμερισμού ευθυνών σε σχέση  και με τους αιρετούς.

Ανέλυσαν τα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν στον ορισμό των  κριτηρίων  αξιολόγησης και οριοθέτησης των στόχων για κάθε υπάλληλο.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με θέσεις που αφορούν την λειτουργία του δήμου και την ανεπαρκή χρηματοδότηση του,την εμπλοκή των ΜΚΟ σε διάφορες  δημοτικές δραστηριότητες , την  αποικιακού χαρακτήρα σύμβαση  με την εταιρεία για το παρκάρισμα στους δρόμους της πόλης,την απαξίωση και συρρίκνωση των δημοτικών παιδικών σταθμών, την αμφισβήτηση της  αποδοτικότητας συγκεκριμένων  εργολαβιών κ.λ.π.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε ότι αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα πρωτίστως με ανθρωποκεντρική προσέγγιση και όχι οικονομίστικη. Θεωρεί ότι πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας στον τομέα της καθαριότητας και να προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό με αντικειμενικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ για θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Παρακολουθεί τα αυτοδιοικητικά εδώ και δεκαετίες, κατεβαίνει στις εκλογές ανελλιπώς ως υποψήφιος από το 2002,ενώ έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2009-10 με την παράταξη του κ. Καρατζαφέρη,όπως φαίνεται και στην μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του δημοτικού συγκροτήματος.
PLAKA DHMOSΟ κ. Κουριαννίδης ευχαρίστησε το ΔΣ του συλλόγου για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση. Δήλωσε ότι θα εξετάσει και θα επεξεργαστεί τα ζητήματα που τέθηκαν.
Τα μέλη του ΔΣ ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον κ. Κουριαννίδη και τόνισαν ότι επιθυμούν την συνεργασία με όλες τις δημοτικές κινήσεις προς όφελος όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά και των ίδιων το δημοτών, καθώς η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών βελτιώνει και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

 
 

Η δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική ιδρύθηκε το 2001 από τον Γιάννη Κουριαννίδη. Σκοπός του ίδιου και των συνεργατών του ήταν να εκπροσωπηθούν οι πατριωτικές ιδέες και απόψεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αξιοπρέπεια και σωφροσύνη. Η Κίνηση διεκδίκησε αυτόνομα τον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2002 και το 2014 συγκεντρώνοντας αξιοπρεπή ποσοστά, ενώ το 2010 συνεργάστηκε με τον Στ. Παπαθεμελή και το 2006 με τον Γ. Καρατζαφέρη οπότε και εκπροσωπήθηκε επί διετία στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με τη θητεία του Γ. Κουριαννίδη ως δημ. συμβούλου.

© 2018 thess-el-poli.gr All Rights Reserved.