• Β.Γεωργίου 1 (Δημαρχείο, 4ος όροφος)
  • +(30) 6977462806
  • 2313 317 799
  • [email protected]

Γενική Πολιτική

Το χρεωκοπημένο μεταπολιτευτικό σύστημα δεν είναι δυνατόν να αφεθεί να καταστρέφει συστηματικά τον μοναδικό πολιτειακό φορέα που μπορεί ακόμη να λειτουργήσει αυτοδιοικητικά και ανεξάρτητα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» δεν φιλοδοξεί απλώς να διαχειριστεί μία διοίκηση με σάπιες δομές, αλλά να συντελέσει στην ανατροπή του σημερινού διεφθαρμένου και αντεθνικού πλαισίου διοίκησης, μέσα από μία θεσμική πρόταση και παρεμβατικότητα στην κεντρική Εξουσία.

Αυτή είναι ουσιαστικά η δική μας εθνική αφήγηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση των χρόνων που έρχονται. Οραματιζόμαστε έναν Δήμο ισχυρό και ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Ελλήνων κατοίκων του, έναν Δήμο εφαλτήριο πολιτισμού, ευημερίας και προόδου.

  • Δημιουργία ενός διαδημοτικού οργάνου, στελεχωμένου από τους Δημάρχους ολοκλήρου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, αλλά και των γύρω από αυτήν περιοχών, για την αντιμετώπιση των μειζόνων θεμάτων που ταλανίζουν την καθημερινότητά μας. Η Θεσσαλονίκη των Δημάρχων, μέσω του θεσμού της Διαδημοτικής Θεσσαλονίκης (ΔΔΘ), είναι η απάντηση στην Κεντρική Εξουσία, που αρνείται εδώ και δεκαετίες να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων μέσα από τη μητροπολιτική διαχείρισή τους.
  • Μέσω της ΔΔΘ θα αναπτυχθεί ένα τεράστιο πρόγραμμα μεταφοράς συντελεστών δόμησης, κινήτρων για μετεγκατάσταση δημοτών (με την υποχρέωση διατήρησής τους στα μητρώα του Δήμου Θεσσαλονίκης), ανάδειξης της ιστορικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης, αλλά και τη ριζική αναβάθμιση της αισθητικής της.
  • Αποτελεσματική αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, της καθαριότητας, της μόλυνσης, των αδέσποτων ζώων, μέσα από διαδημοτικές υπηρεσίες, πρωτοβουλίες και προγράμματα. Τίποτε δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέσα στα στενά όρια ενός δήμου, πολύ δε περισσότερο ενός περίκλειστου Δήμου, όπως αυτός της Θεσσαλονίκης.
  • Απεγκλωβισμός του Δήμου από τις ολέθριες συνέπιες του Μνημονίου και του ξεπουλήματος της πατρίδας στους διεθνείς τοκογλύφους, με την αναζήτηση αλλά και δημιουργία εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης.

Η δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική ιδρύθηκε το 2001 από τον Γιάννη Κουριαννίδη. Σκοπός του ίδιου και των συνεργατών του ήταν να εκπροσωπηθούν οι πατριωτικές ιδέες και απόψεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αξιοπρέπεια και σωφροσύνη. Η Κίνηση διεκδίκησε αυτόνομα τον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2002 και το 2014 συγκεντρώνοντας αξιοπρεπή ποσοστά, ενώ το 2010 συνεργάστηκε με τον Στ. Παπαθεμελή και το 2006 με τον Γ. Καρατζαφέρη οπότε και εκπροσωπήθηκε επί διετία στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με τη θητεία του Γ. Κουριαννίδη ως δημ. συμβούλου.

© 2018 thess-el-poli.gr All Rights Reserved.