• Ίωνος Δραγούμη 4
  • +(30) 6977462806
  • +(30) 6997049977
  • info@thess-el-poli.gr

ΒΑΛΑΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τελείωσε το Β’ Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και άλλες στρατιωτικές σχολές. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ). Κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Nottingham Trent University, UK. και πιστοποιητικού εξειδίκευσης στο Μάρκετινγκ του ΠΑΜΑΚ.

Υπηρέτησε σε διάφορες διοικητικές και επιτελικές θέσεις του Στρατού και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Συνταγματάρχη Πεζικού με αίτησή του. Διετέλεσε διευθυντής κολεγίων και του επιστημονικού περιοδικού ¨Επιθεώρηση της ΕΑΔΕ¨. Ήταν μέλος των ΔΣ Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Δήμου Καλαμαριάς.

Σήμερα είναι πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηγεσίας και Στρατηγικής (ΕΛΙΝΗΣ), αντιπρόεδρος της εκπαιδευτικής ΑΕ "ΑGSM" και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΑΔΕ).

Έχει άδεια ασκήσεως Οικονομολογικού επαγγέλματος από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ), του οποίου είναι μέλος.Δίδαξε σε στρατιωτικές και αστυνομικές Σχολές και στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Nottingham Trent University και είναι εισηγητής σε συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια.

Συνέγραψε τα βιβλία: «Ξενοφώντος Μάνατζμεντ. Σύγχρονες Απόψεις από την Αρχαιότητα» (Α΄ και Β’ έκδοση) , «Η Ναπολεόντειος Στρατηγική για της Επιχειρήσεις»,«Οι Αρχές του Πολέμου στις Επιχειρήσεις» και «Μαθήματα Πολιτικού Μάρκετινγκ». Πολλά άρθρα του δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.

Αντιπρόεδρος των Δεσμών Ελλήνων και της Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων (Παράρτημα Θεσσαλονίκης).Μέλος των ΔΣ του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Πεζικού (Παράρτημα Θεσσαλονίκης) και της Παγκόσμιας Ακαδημίας της Ρωμιοσύνης Ιερός Σύνδεσμος. Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης και μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου. Τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Είναι παντρεμένος με την Υποστράτηγο εα Θεοδώρα Σέμπρου, π. διευθύντρια νοσ. υπηρεσίας του 424 ΓΣΝΕ και έχει δύο κόρες, η μία διδάκτωρ και δικαστική υπάλληλος και η άλλη εφοριακός.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: τηλ. 2310453192-6942477645
e-mail valasidis.dimitris@yahoo.com
F/B ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΑΣΙΆΔΗΣ

Η δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική ιδρύθηκε το 2001 από τον Γιάννη Κουριαννίδη. Σκοπός του ίδιου και των συνεργατών του ήταν να εκπροσωπηθούν οι πατριωτικές ιδέες και απόψεις στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αξιοπρέπεια και σωφροσύνη. Η Κίνηση διεκδίκησε αυτόνομα τον Δήμο Θεσσαλονίκης το 2002 και το 2014 συγκεντρώνοντας αξιοπρεπή ποσοστά, ενώ το 2010 συνεργάστηκε με τον Στ. Παπαθεμελή και το 2006 με τον Γ. Καρατζαφέρη οπότε και εκπροσωπήθηκε επί διετία στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με τη θητεία του Γ. Κουριαννίδη ως δημ. συμβούλου.

© 2018 thess-el-poli.gr All Rights Reserved.